2. nap

2014.04.08. 13:38

Első nap még nem tudtam, hogy naplót fogok vezetni, erről azért nincs bejegyzés és különben sem értem még rá. Három hét kampány alatt nem volt időm elmenni a fogorvoshoz, ahol tegnap megkínoztak és helybenhagytak - így a napom elment.

Nevem: Sallai Róbert Benedek. Az emberek leginkább Eserbének, vagy Róbertnek ill. Benedeknek szólítanak.
Foglalkozásom: LMP-s politikus - pont 1 napja.
Politikai példakép: Őfelsége I. Fülig Jimmy, a Boldogság szigetek uralkodója
Feltűnő ismertetőjeleim: komoly vagyok, nem szeretem a vicces embereket és bocskaiban járok, amikor vesz a média. Ezzel másokat felidegesítek, de ezt anyukám nem tudja, mert ő haragudna érte, hogy bosszantom az embereket.

Mai napon történt:
A második nap szinte eseménytelenül telt. Piszok sokan lájkoltak Keviben személyesen, ami jól esett, és színvonalas cikkek jelentek meg rólam, csupa tájékozott, felkészült emberek ezek az újságírók, nagyon szimpatikusak, jól megleszünk majd.
András jó főnöknek tűnik, erre a hétre elengedett, és azt mondta, hogy befejezhetem a tavaszi vetéseket. Csak pénteken kell a fővárosba mennem, addig dolgozhatok itthon, ami jó hír.

Napközben átfutottam a médiát, és megállapítottam: ezek a balos összefogók képesek és az LMP-t okolják a saját bénaságukért! Kiállnak egy ilyen vesztésre ítélt bagázzsal, és csodálkoznak, hogy nem sikeresek. Még mindig azon rugóznak, hogy András miért nem adta be a derekát. Egyik honlap azt írja, hogy a főváros megnyerhető lett volna, ha az LMP mindenhol visszalép. András gratulációját Mesterházy fideszbérencezéssel honorálta, és néhány oldal pampog, hogy milyen rossz, hogy bejutott az LMP, mert ha nem, akkor jobban össze tudtak volna fogni a “baloldalon”.

Még kezdő vagyok, majd belejövök én ebbe, de piszkosul nem értem: ha ezek ilyen rohadt okosak, és tudták, hogy a főváros akár megnyerhető lenne, akkor miért nem léptették vissza ők a jelöltjeiket?
Az LMP akkor nem fideszbérenc ha ő maga visszalép, és átengedi azoknak a terepet, akik ellen részben küzd, de ők, akik nem léptek vissza az LMP javára, ők nem fideszbérencek? Miért nem veti fel senki, hogy lépjen vissza az egész baloldali összeborulás, minden olyan népszerű politikusával, akik egyébként már korábban is vesztettek el választásokat? Kunczével, Bajnaival, Gyurcsánnyal, Mesterházyval az élen - miért nem lépnek ők mind vissza, és a szép európai politikai kultúrának megfelelően, ha már buktak pár választást, akkor miért nem vonják le a konzekvenciákat és vonulnak vissza?
Hogy Orbán is elbukott összesen vagy 3 választást, és mégis ragaszkodott a kizárólagos hatalmi posztjához? Az igaz - de nem pont ezek az orbáni magatartást utáló emberek beszélnek arról, hogy ez nem való, és európai politikai kultúra kell? Ha az kell, miért nem tűnnek el ők maguk is, miért nem értik meg, hogy NEM KÉR A NÉP belőlük? Miért az nekik az “együttműködés” és elfogadható fideszellenésség, ha az LMP visszalép bárhol? Lépjenek vissza ők, ha olyan fontos nekik megdönteni a kormányt!

Most még időbe szólok: ha az önkormányzati választáson egyetlen kerületben sem indítanak LMP-s jelölt ellen MSZP-s, DK-s, Együtt-es, Liberális (valaki hiányzik, de az nem lehet jelentős, mert eszembe sem jut hogy ki nincs a díszes csapatban), akkor megdönthető lesz a fővárosi Fidesz hatalom és Tarlóst el lehet zavarni! De akkor - ha tényleg változást akarnak - tényleg léptessenek vissza mindenkit! Nem sumákolni független jelöltekkel!
Az LMP szerintem el tudja fogadni ezt, és ha Tarlóst egyetlen LMP-s főpolgármester-jelölt fogja kihívni, akkor szerintem megnyerhető lesz! De nehogy már azt várják, hogy az LMP meghódoljon! Hódoljanak ők és legyenek végre alázatosak - Bajnai pont ennek szükségességéről beszélt 6-án éjjel!

Első politikai üzenetem tehát politikusságom második napján: az önkormányzati választásokra elvárások nélkül léptesse vissza ez a összefogásos brigád az LMP összes jelöltje javára a saját jelöltjét, és ha nem teszi, akkor ismerje el, hogy ők fideszbérencek, akik nem akarnak érdemi változást!

A délután már nyugodtan telt - nem bosszantott fel a politika, a családdal megnéztük az őszi vetéseket - kellene eső. Ecsegen nagyon jól mozogtak réti fülesbaglyok, sikerült is fotózni:

SallaiRB

Címkék: LMP Napló SRB Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sallairbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr36236315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása