14. nap

2014.04.20. 14:11

Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek!

Vasárnap lévén nem sok közpolitikai dolog történt, így gép előtt ülhettem a nap egy részében.
Egy ismerősöm írt levelet magában: szimpatikus neki ennyi alapján amit lát most az LMP-ből, amit képviselni próbálok, szívesen segítene. Kérdezi: miben tud?
Jó képességű lány, sok mindenre alkalmas lehet, sok mindenben tudna segíteni, de mégis azt hiszem, most nincs fontosabb, mint sokasodni - így ezt kértem tőle is. Most a legtöbbet úgy tehetjük, ha felkészülünk 2018-ra. Össze kell végre fogunk mindannyiunknak, akik látják a rendszer különböző hibáit. Mindannyiunknak, akik úgy látják, hogy az MSZP és csatlósai, csakúgy a Fidesz bizonyította alkalmatlanságát és méltatlanságát az ország irányítására, és a Jobbikot nem akarja bármi szempont miatt - amiből akad bőven. Össze kell fogni, félre kell tenni azokat az apróságokat, amikben esetleg nem azonos a véleményünk, megérteni, hogy az LMP-n kívül nem sok esély van arra, hogy változtassunk a dolgok folyásán, mert közel, s távol nincs olyan politikai erő, aki esélyes lenne erre.
Mikor zöld párt lettünk, én nem örültem neki. Egyénileg, személyes indíttatásból persze: hogyne örültem volna. Egész életemben környezet- és természetvédelemmel foglalkoztam, hogyne örülnék, ha van egy igazi zöld párt a magyar közéletben, ha van egy igazi zöld párt a magyar parlamentben. Mi lenne megtisztelőbb, mint 20 év után amit civil környezet- és természetvédelemben eltöltöttem, ugyan ezek ügyek képviseletére elmehetek a parlamentbe, és ugyanazokat az ügyeket képviselhetem, mint addig, de magasabb szinten, több figyelemmel.
Ez megtisztelő, motiváló és egy nagy szakmai lehetőség. Nekem.
De az országnak ennél többre van szüksége, és az LMP-be minden befektetett energiámmal azt a célt igyekszem szolgálni, hogy miként lehetne kormányzati tényezőként érdemi hatással változtatni a dolgok állásán.
Korábban féltem, hogy ha teljesen zöld párttá válunk, akkor félő, hogy kis pártként pozicionáljuk magunkat tartósan, de ma már úgy látom az LMP-t, mint egy ökopártot, mint egy fenntarthatóság megvalósításáért küzdő középpártot, ami jobboldali, baloldali és szociáldemokrata egyben - és igen, számos liberálisnak tartott értékért való küzdelmet is felvállal. Tehát: egy nem európai értelemben vett zöld pártként, hanem annál sokkal tágabb értelmet nyerő ökopártként.
Én úgy látom az LMP-t mint az esélyt, a hazai politikai kultúra megváltoztatására, mint az ország sorsának jobbrafordulását előmozdítani tudó politikai erőt. Jelenleg nincs olyan politikai erő, ami hitelesebben tudna zöld értékeket képviselni a parlamentben, de egyben most már látom annak is a lehetőségét, hogy a legszélesebb értelembe vett tömegek életén javítani tudjon a párt. A párt a listaállításával kibővítette az első élvonalbeli politikusainak számát és kinyitotta kaput a magyar vidéknek. Lépéseivel, törekvéseivel a vidék felé fordult, és megteremtette a lehetőségét a növekedésnek.
Most tehát, amikor megkérdezik, hogy miben tudnának segíteni, azt mondom: nyissunk fel minél több szemet, mondjuk ki a problémákat, keressünk megoldásokat, és készüljünk fel a kormányzásra. Most azt tudja bárki segíteni, ha vidéki térségekben fórumokat szervez, ha mindenkit buzdít az EP választásokon való részvételre, ha tagként kezd el szervezkedni, önkéntes munkát vállal a pártnak.
Tudom, rengeteg lesz még a hiba, sok lesz a baki, lesz még pár konfliktus, de az LMP-ben látom az esélyt, hogy ezeket leküzdve növekedni tudjon, és változás hozzon végre!

SallaiRB

Címkék: LMP Húsvét SRB Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sallairbenedek.blog.hu/api/trackback/id/tr446236382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása